Collega's > Alex Rothuis

Alex Rothuis
"Informeel, professioneel en ruimte voor groei"
Alex Rothuis

Ik werk sinds juni 2015 als software engineer bij Ibuildings in Utrecht. Omdat het mijn eerste baan in software development is, was het in het begin natuurlijk erg spannend. Gelukkig waren mijn collega’s tolerant tegenover mijn woordgrappen en werd ik al snel wegwijs gemaakt in de wereld van development in het algemeen en Ibuildings in het bijzonder. Ik mocht meteen meewerken aan verschillende projecten. Er wordt gewerkt met bewezen effectieve technieken en methoden en men is niet bang te kijken naar andere oplossingen die mogelijk beter passen bij het project. Deze balans tussen consistentie en flexibiliteit maken Ibuildings een interessante plek om te werken.

Kennis wil gedeeld worden

Het ruime scala aan mogelijkheden zorgt ervoor dat collega’s zowel tezamen als individueel over een grote hoeveelheid kennis beschikken. Die kennis wil gedeeld worden. Zo zijn er informele tech talks en lunchboxes over allerlei onderwerpen, worden blog- en Reddit-posts actief via Slack of andere kanalen gedeeld en zijn collega’s vaak erg enthousiast om vragen te beantwoorden. Of het nu om code style, design patterns of tafelvoetbal gaat:  er is altijd wel iemand te vinden die er wat over te vertellen heeft.

Het waarborgen van kwaliteit

Wat ik erg kan waarderen, zijn de verschillende methodes die ingezet worden om de kwaliteit van de software te waarborgen: tests, code reviews en build tools zijn aan de orde van de dag. Ook worden werknemers begeleid om te groeien in hun vak. Als developer raak je niet snel uitgeleerd en bij Ibuildings begrijpt men dat.

Collega's