Collega's > Jeroen Stephan

Jeroen Stephan
"Van operationeel manager tot en met klusjesman,
ik kan alleen geen regel programmeren…"
Jeroen Stephan

Ik ben Jeroen Stephan en ik heb in 1999 Ibuildings samen met Tom Schenkenberg opgericht. Van het begin af aan hebben we ons gericht op de techniek. In het begin waren dit vooral de “achterkanten’ van websites, de systemen waarmee de content van de website beheerd kon worden. Een soort voorloper van de huidige CMS systemen.

Software bouwen is teamwork

Tegenwoordige hebben we in feite dezelfde specialisatie maar zijn de webapplicaties die we bouwen een stuk complexer. Het bouwen van software is echt teamwork. Verschillende specialisten bouwen samen aan een unieke applicatie. Het selecteren van de juiste mensen en het bouwen van deze software is - voor mij als oprichter - altijd heel belangrijk geweest.

Verschillende talen en verantwoordelijkheden

In de afgelopen jaren heb ik vele verschillende taken en verantwoordelijkheden gehad. Van operationeel manager tot en met klusjesman. Alleen het ontwikkelen zelf heb ik nooit gedaan; ik kan geen regel programmeren…

Brandjes blussen

De grootste uitdaging zit voor mij in het “blussen van brandjes”. Het oplossen van problemen die ontstaan tijdens het development proces. Juist op de momenten dat de opdrachtgever en het team niet meer op 1 lijn staan, wordt een sterk beroep gedaan op creativiteit en communicatie. De laatste jaren wordt dit overigens steeds meer door de Project Managers gedaan.

Duidelijkere rollen

Door het groeien en volwassen worden van de organisatie komt er meer rust. De rollen zijn duidelijker en beter verdeeld. Dat geldt zeker ook voor mij.  Vroeger was ik, samen met Tom, verantwoordelijk voor alles. Nu kan ik mij focussen op onze opdrachtgevers. Het opbouwen van sterke relaties met deze opdrachtgevers is waar ik me nu met veel plezier mee bezig houd.

Collega's