Collega's > Joni Overbosch

Joni Overbosch
"Kennis voor jezelf houden geeft macht, kennis delen geeft kracht "
Joni Overbosch

Ik ben begin 2007 bij Ibuildings gaan werken als Marketing Manager. Daarvoor werkte ik in soortgelijke functies bij KPN en ZeelandNet. Wat de meeste indruk op mij maakte toen ik bij Ibuildings begon, was de kracht van de open source community. Ik had wel van de term open source gehoord, maar had geen idee wat daar allemaal achter schuil ging.

Kennisdelen met andere PHP developers

Mijn eerste opdracht was het opzetten van een PHP conferentie in Nederland, met Europese uitstraling. Op zich niet een heel moeilijke opdracht, maar het budget leek me wel een uitdaging. Daarmee zou ik nooit een dag met goede sprekers kunnen vullen. Dacht ik. Ik werd compleet verrast door de bereidheid van PHP experts van over de hele wereld om voor alleen vergoeding van reis-en verblijfkosten naar Nederland te komen om hun kennis te delen met andere PHP developers. De presentaties waren ook nog van hoge kwaliteit, volledig gericht op de inhoud. Geen verkapte verkoopverhalen, maar puur het delen van kennis zodat je samen meer weet en daardoor samen zowel de programmeertaal als projecten naar een steeds hoger niveau kunt tillen. Kennis bij jezelf houden geeft macht wordt wel gezegd. Van werken bij Ibuildings en met de open source community heb ik geleerd dat kennis delen kracht geeft en daar heb je onder aan de streep veel meer aan dan aan macht.

Managing director

Op dit moment ben ik Managing Director van Ibuildings. Dit is een geweldig leuke job want het betekent dat ik me op hoofdlijnen overal mee mag en moet bemoeien. Ik ben trots op de passie en gedrevenheid van mijn collega’s en de kwaliteit van de projecten die we aan klanten opleveren. Wat ik prettig vind is dat Ibuildings groot genoeg is om prestigieuze projecten aan te nemen maar aan de andere klant klein genoeg is om nog iedereen persoonlijk te kennen en globaal te weten waar zij op dat moment mee bezig zijn. We zijn geen familie, maar samen wel echt een team.

Collega's