Collega's > Tom Schenkenberg

Tom  Schenkenberg
"Wij lossen het op!"
Tom Schenkenberg

Mijn naam is Tom Schenkenberg en ik ben een van de oprichters van Ibuildings. We zijn Ibuildings gestart in 1999. Het idee destijds was om de traditionele manier van softwareontwikkeling toe te passen op het moderne internet. Dat betekende voor ons het ontwikkelen van de techniek achter webapplicaties en websites. Geen vormgeving, geen teksten, geen marketing maar uitsluitend de facilitaire kant van het web. De kant die je niet ziet, maar voor ons lag daar juist onze missie.

Missie

We hebben nog steeds dezelfde missie. En dat is het bij elkaar brengen van talent en expertise op het gebied van internet technologie gecombineerd met een solide proces van softwareontwikkeling om zo de meest uitdagende en geavanceerde oplossingen voor onze opdrachtgevers te realiseren.

Beheersbaar groeien

Ik ben begonnen als de eerste software engineer van Ibuildings, maar heb de mooiste baan binnen het bedrijf al snel moeten opgeven om me te concentreren op het beheersbaar laten groeien van het bedrijf. Want alleen een groep sterspelers bij elkaar brengen is niet voldoende. De organisatie rondom het team van software engineers zorgt dat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn. Alle activiteiten binnen het bedrijf zijn hierop gericht. Projectmanagers  zorgen bijvoorbeeld voor een goed gepland project en een helder proces, het office team voor de financiële en praktische ondersteuning, en het salesteam voor het binnenhalen van de leukste en meest uitdagende projecten.

En voor dat laatste was ik de afgelopen jaren verantwoordelijk. Mijn rol binnen Ibuildings is het vertellen aan potentiële opdrachtgevers over hetgeen ons team van software engineers heeft gerealiseerd. Wat hun ervaring en expertise is. En vooral dat deze bundeling van expertise, ervaring en solide proces onze opdrachtgevers in staat stelt om succesvoller van internet technologie gebruik te maken, zonder zorgen over de techniek. Wij lossen het op!

Combineren van de twee mooiste banen

Met veel trots representeer ik ons team van software engineers, projectmanagers en ondersteunende medewerkers bij de opdrachtgevers die goed aansluiten bij onze passie voor web technologie en succesvolle projecten. Het is me gelukt de tweede mooiste baan binnen het bedrijf te vervullen. Maar software engineer is de nummer één!

 

Collega's