"Je carrièrekansen creëer je zelf!"

"Je carrièrekansen creëer je zelf!"

Anouk Eversdijk

In 2005 was ik aan het afstuderen en op zoek naar een baan. Op een vrijdagavond werd ik door iemand gewezen op de vacature voor projectmanager bij Ibuildings. De volgende dag kwam ik op gesprek bij Jeroen Stephan en Tom Schenkenberg. Ze wisten alleen mijn naam en hadden geen idee wat ik kon en wie ik was. Het gesprek was heel open en informeel en zo begon ik een week later aan mijn allereerste job als projectmanager.

Ibuildings faciliteert leren

Als projectmanager heb ik alle ruimte gekregen om de projecten en processen zo in te delen dat het voor mij werkte. Ik heb dus mijn eigen werkwijze kunnen ontwikkelen. Nadat dit deel van mijn taken op de rit stond, vond ik het tijd worden om aan mijn eigen competenties te werken. Ik wilde meer feedback over mijn functioneren en had behoefte aan een groeipad. Om in deze behoefte te voorzien heeft Ibuildings een derde partij ingeschakeld om mij te coachen. Dit is een van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat Ibuildings je helpt bij het behalen van je eigen doelen en verbreden van je interesse gebieden. Ibuildings faciliteert in leren, maar je moet het zelf doen.

Competentiemanagement

Na dit traject wilde ik graag aan de slag met competentiemanagement voor de developers en projectmanagers. Ibuildings heeft toende functie Manager Human Capital voor mij gecreëerd. Daarin kan in mijn passie voor leren, groeien, doelstellen stellen en resultaatgerichtheid kwijt. Ik ben dagelijks bezig met het evalueren en definiëren van competenties en daarbij bekijk ik ook hoe deze doelen gehaald kunnen worden. Is er een training nodig? Dan zoek ik deze voor mij collega’s uit.

Vrijheid en vertrouwen

Ik vind dat ik een leuke baan heb. Dat komt mede door de vrijheid en het vertrouwen dat we hier allemaal krijgen om ons werk op onze eigen manier te doen. Voor mij is Ibuildings een fijne werkgever met genoeg mogelijkheden om een stapje verder te komen!