Over ons

Ibuildings helpt organisaties bij de strategische transitie van ‘business’ naar ‘online business’. Wij ontwerpen en realiseren bedrijfskritische maatwerk webapplicaties voor organisaties waar alleen een standaard website of webapplicatie onvoldoende is. Wij adviseren daarvoor: ‘maatwerk waar het moet en standaard waar het kan’. Door de inzet van moderne open source technologie realiseren wij lange termijn oplossingen met de juiste kwaliteit, onderhoudbaarheid en schaalbaarheid.


Kernwaarden van Ibuildings

Binnen Ibuildings werken wij aan de hand van bepaalde kernwaarden die wij belangrijk vinden, namelijk:

  • Kwaliteit: wij zijn kritisch en streven naar de hoogst haalbare uitvoering

  • Bedreven: wij doen met passie waar we goed in zijn

  • Eerlijk: wij handelen oprecht en integer

  • Plezier: samen aan de slag in een prettige omgeving

  • Praktisch: wij handelen op een manier die ook uitvoerbaar is

De missie van Ibuildings (Hoger doel): Met passie voor technologie samenwerken aan het succes van organisaties.


Holacracy

"Holacracy: Bij Ibuildings heb jij volledig eigenaarschap binnen jouw domein"

Zoals we Agile werken aan software, zo werken wij ook aan ons bedrijf. Wij geloven niet in voorbedachte functies en werksystemen, maar zien ons bedrijf als een levend organisme dat continu evolueert omdat de omgeving waarin we ons bevinden continu verandert. Dat is waar Holacracy ons helpt.

Dat is ook fijn voor jou als potentiële collega bij Ibuildings. Holacracy is namelijk een manier van werken waarbij jij volledig verantwoordelijk bent voor je eigen werkzaamheden. Omdat wij niet geloven in voorgedefinieerde functies, werken wij hier met rollen (een set werkzaamheden die goed bij elkaar passen). Op deze manier kun je soms zelfs meerdere rollen tegelijkertijd bezitten, als je dat wilt. Misschien ben jij als PHP developer namelijk ook wel de persoon die zich wil inzetten voor personeelsfeestjes of heb je stiekem ook een passie voor sales of marketing? Niets is te gek, en niets is definitief. Het helpt ons namelijk om jou exact daar in te zetten waar jij gelukkig van wordt en waarde bijdraagt, daarnaast helpt het jou volledig in control te zijn van wat je doet en hoe je dat doet. Bij Ibuildings zien we jou namelijk als expert binnen jouw rol(len), dus wie is een ander om daar wat over te zeggen?

Ibuildings is niet het enige bedrijf ter wereld dat Holacracy heeft geadopteerd. Bedrijven zoals het Amerikaanse Zappos, maar ook bedrijven dichter bij huis zoals Bol.com en Springest gebruiken het.

Ben je benieuwd geraakt naar Holacracy? Bekijk dan de TED Talk van Brian Robertson, de bedenker van Holacracy, hieronder of neem gerust contact met ons op.

 
 


Ibuildings Italy

Naast onze vestigingen in Utrecht en Vlissingen is Ibuildings ook actief in Italië. Onze dochteronderneming Ibuildings Italy richt zich vanuit Milaan en Turijn op de Italiaanse markt, met een gepassioneerd team van PHP & JavaScript developers en designers. We vormen samen een sterk internationaal team dat voor Europese opdrachtgevers de grootste uitdagingen kan aanpakken door onze gezamenlijke expertise, omvang en internationale focus.

Dutch PHP Conference

Ibuildings hecht grote waarde aan de open source community en specifiek de PHP community. Door het delen van niet alleen broncode, maar juist de achterliggende inzichten, ideeën, best practices en de visie op webontwikkeling is PHP wereldwijd zo succesvol geworden. Ibuildings wil actief bijdragen aan het succes van PHP.

Daarom zijn we ruim 10 jaar geleden gestart met het organiseren van een nieuwe conferentie rond PHP technologie: de Dutch PHP Conference (DPC). 

De DPC brengt elk jaar in Amsterdam zo'n 630 PHP developers, software architecten en managers bij elkaar tijdens een driedaagse conferentie. We zijn ontzettend trots op het enorme succes van DPC de afgelopen 13 jaar.  

Lees meer over DPC op de conferentie website: www.phpconference.nl


Kijkje achter de schermen

Heb jij al een kijkje genomen in ons Fotoalbum? In het album vind je foto's terug van onze jaarlijkse internationale conferentie "Dutch PHP Conference", onze leuke bedrijfsuitjes, meetups, lunchboxmeetings, workshops en nog veel meer.
 

 
 
Michiel.jpg

"Vanaf dag 1 wordt ik uitgedaagd en leer ik volop!"

Michiel Kodde

Sabine.jpg

"Je werkt zelfstandig maar je kunt altijd bij iemand terecht."

Sabine Zegwaart

Wbi Tjeerd.jpg

"Afwisseling in je werk? Geen probleem!"

Tjeerd Bijlsma

Wbi Peter.jpg

"Een goede mix van professionaliteit, flexibiliteit en informaliteit"
Peter Ton