RTL Nieuws

Maatwerk en nauwe samenwerking in dynamische omgeving
 

Voor RTL Nieuws heeft Ibuildings vanaf 2012 een nieuw redactiesysteem met website ontwikkeld. Een omvangrijk project met veel maatwerk voor een organisatie met een grote dynamiek. Voor de continue doorontwikkeling werken onze developers nauw samen in één Scrum-team, met drie specialisten van RTL. Deze duurzame en hechte samenwerking zorgt voor een prettige werkomgeving met veel wederzijds vertrouwen.

Naast de vakinhoudelijke uitdaging is de nauwe samenwerking met een van de grootste Nederlandse nieuwssites ook heel interessant. De schaalgrote en de soms hectische werkomgeving maken het heel uitdagend. Bij groot nieuws, vliegen de bezoekersaantallen op de site omhoog. En alles moet 24 uur per dag optimaal werken.


Maatwerk en koppelingen

De basis voor het redactiesysteem is gerealiseerd met een Drupal CMS, met veel aanvullend maatwerk voor de specifieke eisen van RTL Nieuws. In het systeem werken 25 redacteuren (of meer) de klok rond. Er komen veel verschillende nieuwsstromen binnen en het nieuws van RTL moet direct worden ontsloten op de website en bij externe afnemers. Er is een grote integratie met video en sociale media. De vele koppelingen, integraties en specifieke eisen van de redactie maken het werk technisch zeer uitdagend. Omdat RTL Nieuws voorop wil blijven lopen, worden nieuwe technieken (zoals AMP) vaak vroegtijdig ingezet.


Doorontwikkeling

In 2016 is begonnen met de herbouw naar Drupal 8, gebaseerd op het Symfony framework. Dat geeft ons meer flexibiliteit en mogelijkheden om netter met de programmeercode om te gaan, volgens de juiste principes. De kwaliteit van de code is essentieel voor de duurzaamheid, onderhoudbaarheid en doorontwikkeling. We kunnen nu veel beter testen schrijven en zijn ook bezig met continuous delivery en deployment.

Ook de nauwe samenwerking met de specialisten van RTL zorgt voor een prettige werkomgeving. Wij ontwikkelen dit volledig samen met RTL. In alle openheid en met veel begrip voor elkaar. Wij hebben veel invloed op hun koers en keuzes. Doordat zij ook ons vak begrijpen, kunnen wij optimaal functioneren en presteren.


Meewerken of meer weten?

Wil je meer weten of meewerken aan projecten zoals deze? Laat het ons weten.