ZLM Verzekeringen

Veilig en slim koppelen voor afsluitstraat
 

Voor de website van ZLM Verzekeringen is Ibuildings een afsluitstraat aan het ontwikkelen, waar klanten verzekeringen kunnen afsluiten. Belangrijke uitdagingen zijn het veilig opslaan en delen van klantinformatie en het slim en snel ontsluiten van gegevens uit het backofficesysteem.

Toen de samenwerking met ZLM Verzekeringen in 2016 begon, wist de klant al goed wat hij wilde. Toch is de samenwerking heel agile. Onze developers werken nauw samen in één Scrum-team en zijn dagelijks betrokken bij de stand-ups. Deze klant doet zelf ook aan software development en begrijpt ons vak. Dat werkt heel prettig. Met korte lijnen. We doen samen alles voor het beste resultaat. Daarbij wordt ook samengewerkt met de collega’s van Ibuildings Italië, onder ander voor de omzetting naar HTML.


Veel maatwerk op Drupal 8

Voor het realiseren van de eisen van ZLM is vooral maatwerk nodig. De basis voor het systeem is gelegd met Drupal 8, met alle voordelen van het Symfony framework. Dat werkt heel prettig. Bij het ontwerpen en ontwikkelen staat duurzaamheid voorop. De basis van dit systeem moet zeker vijf jaar meegaan. De codekwaliteit is essentieel voor de onderhoudbaarheid en om de komende jaren flexibel te blijven. Daarvoor focussen wij sterk op de kernfunctionaliteit van klanten.


Koppelingen en continuïteit

Voor de afsluitstaat krijgen wij alle informatie voor de premieberekening. Daarvoor realiseren wij interfaces, API’s en veel koppelingen. Vooral de koppelingen met het backofficesysteem zijn uitdagend. Gebruikers van de site verwachten uiteraard direct response, maar daarvoor zijn soms complexe berekeningen nodig die langer kunnen duren. Daarvoor zetten wij al onze ervaring en creativiteit in. Continuïteit is ook een belangrijk aandachtspunt. We werken veel met edge cases om te waarborgen dat alles blijft functioneren, ook als bijvoorbeeld ergens de stroom uitvalt.


Security

De beveiliging van data en datastromen zijn een essentieel aandachtspunt door de steeds strengere (privacy)wetgeving. Daar moet slim mee worden omgegaan in de systemen. Door de combinatie van persoonsgegevens en financiële gegevens, wordt gewerkt met de richtlijnen van OWASP Level 2. Daar moeten we nu regelmatig slimme oplossingen voor verzinnen. Het wordt extra uitdagend als de Mijn omgeving van klanten wordt geïntegreerd in de externe site en meer persoonsgegevens ontsloten worden.


Meewerken of meer weten?

Wil je meer weten of meewerken aan projecten zoals deze? Laat het ons weten.